fredag 21. januar 2011

Tyrkiagarn og nytt strikketøy

Denne kjolen var det mange som strikket i fjor. Jeg har tenkt på det i evigheter at jeg vil strikke den. Og endelig i går fikk jeg kjøpt garn og mønster. Søsteren min skal også strikke den men hun har lyst til å strikke den ovenfra og ned, så da må jeg også gjøre det. *snill lillesøster* Det er jo bare å øke der man skal felle men søsteren min har aldri strikket noe fra toppen og ned så jeg må nok skrive litt tips til henne. 


Men før kjolen skal på pinnene må jeg strikke ferdig disse sokkene. Fysj, det er ikke moro å strikke i sort men jeg har så veldig lyst på sorte, lange sokker. Så da strikker man da.

Mønsteret er som så mange ganger før Monkys


I høst, da jeg var i Tyrkia kjøpte jeg 400 gram helsyntetisk garn. Det er så utrolig mykt og fargen er helt nydelig rød. Jeg startet på sjal i Tyrkia og følte meg veldig sikker på å ha nok garn. Åneida, det hadde jeg ikke. Etter å ha brukt myyye tid på nettet for å finne garnet kom jeg over en Tyrkisk nettbutikk. De har syntetisk garn i alle farger og fasonger. Og jeg bestillte fire nøster i håp om at fargen skulle stemme, det gjør den ikke. Denne er alt for oransj.

Så i natt sendte jeg ny bestilling på et annet rødt garn som jeg håper passer til sjalet mitt. Og jaggu fant jeg garn med 80% ull og 20% nylon, perfekt til sokker med andre ord. Jeg trenger vel ikke si at det kommer 8 nøster av den typen også. Dette skal bli til middag i dag. Kyllingkjøtt som jeg har tenkt å dyppe i diverse ting før jeg frityrsteker det. Har kjøpt sursøt saus og litt ris skal jeg koke, så tenker jeg det blir grei middag.


Nå skal jeg se litt på sport på tv, før jeg svinger meg littpå kjøkkenet så middagen er ferdig til mannen kommer hjem.


Tror nok jeg må strikke en prøvelappe til kjolen, bare slik at alt er klart når jeg er ferdig med sokkene.

3 kommentarer:

lykketrollet sa...

SNILL lillesøster det ja..

Lekker kjole, herlige farger..

He he kjekt med nytt garn da, en kan aldri få for mye av det..

Stilige sokker, men du er jo dronningen av sokker og votter , ja og sjal, så det går jo unna..

Ønske deg og dine en riktig Herlig HELG , med masse kos og strikk..

PS, det er strikkekafe i Skien førstkommene onsdag kl 19, kjempekoselig der, også er det strikekafe igjen i Porsgrunn 6/2

Klem

Marihøna sa...

Den kjolen er kjempefin, og du har valgt fine farger. Gleder meg til å se den ferdig :)

God helg!

Pringeling sa...

Den kjolen der er så flott! flotte farger har du også valgt!

Og så spennede med nytt garn... jeg venter i spenning på hvordan sokkegarnet er i bruk :)