torsdag 31. mars 2011

Sokker...igjen

Jeg er inne i en periode der jeg nesten bare strikker sokker. Og slike perioder har jo jeg stadig vekk så sokkelageret her i huset er fullt. Jeg gir vekk, selger og likevel øker lageret. 


En kveld jeg satt med tomme pinner og var utrolig lat, lå det to små nøster med rester i Sportsragg på bordet og dermed ble det et par små sokker. Strikket på en kveld og det er koselig å strikke slike små sokker.





Så har jeg brukt opp rester av Perfect og det ble nye sokker til mannen. Fargerike og den bittelille gule tåa er slik det kan bli med restegarn. 



Nye sokker til meg selv, jeg synes mønsteret, som er Kerttu, er så fint og da måtte jeg jo strikke til meg selv også. Jeg har jo bare ca 60 par ullsokker. Disse sokkene er strikket i Perfect.



Og på pinnene nå?  Sokker selvfølgelig..

onsdag 30. mars 2011

Nostalgiske strikketøymapper

Jeg falt så for denne voksduken at jeg bare måtte sy noen flere mapper. Egentlig er det litt feil å kalle mappene for strikketøymapper for de brukes til så mye forskjellig. Noen har kluter og bleier til babyen når de er på tur i ei mappe. Noen har telys i de. En mamma som kjøpte tre ulike mapper av meg bruker å fylle de med småting til ungene når de skal på biltur, da har ungene hver sin mappe og det er lett å holde orden. 



 Mappene måler 13 cm ganger 18 cm ganger 25 cm.
Pris 200 kroner inkl porto. 


 Alle tre mappene er solgt
Har du lyst til å kjøpe en mappe? Send meg en mail på elnorm@online.no

tirsdag 29. mars 2011

Sorte og røde strikketøymapper og nett

Nye mapper og nett. 
Mappene og nettet er sydd i voksduk, de er stødige og solide. De tåler å ligge på våte, skittene underlag uten at det inne blir møkkete og vått. Det er enkelt å tørke av de med en fuktig klut når de blir skittene.

Mange bruker også mappene til kluter og bleier til babyen. 



Mappene måler 13 cm ganger 18 cm ganger 25 cm.
Pris: 200 kroner inkl porto.


Nettet har enkel lukking med en knapp.
Nettet har følgende mål: bredde 25 cm, siden 12 cm og høyden 22 cm.
Pris: 220 kroner inkl porto.


Har du lyst til å kjøpe en mappe eller nett? Send meg en mail på elnorm@online.no


Jeg har kastet meg på bølgen med å lage maskemarkører.  Og for å si det slik så har jeg laget alt for mange til mitt bruk. Så da prøver jeg å selge noen da. 
Ringen er 12 mm. 
De koster 10 kroner stykke eller seks stykker til 50 kroner, pluss porto på 9 kroner. 







Send meg en mail på elnorm@online.no om du har lyst til å kjøpe noen. 

onsdag 23. mars 2011

Grytekluter

Jeg trengte nye gryteklutet og da ble det litt tid på syrommet. 


De første er sydd av mammas gamle forkle. Disse henger på kjøkkenet mitt og jeg synes de lyser opp.





Neste par er sydd av en bit av et dynetrekk. De to første parene er foret med fleece, to lag og det ble passelig tykke grytekluter.



Så fant jeg en gardin som jeg synes er så fin, tidligere har jeg sydd nett i dette stoffet og det var nok igjen til et par grytekluter. Disse er foret med frotte håndkle og det ble litt for tykt og klumpete synes jeg.

tirsdag 22. mars 2011

22. mars 2011

Jeg er en av de som liker å lage mange like ting. Hvis jeg finner et mønster jeg liker kan jeg strikke utallige utgaver av det. Og er det sokker er det jo bare toppen av lykke. Det er ikke noe annet jeg liker bedre å strikke enn sokker..


Så da har jeg strikket to nye par i mønsteret Kerttu. De blå er strikket i Perfect, på pinne nummer 3,5. Størrelsen er 39 og havner rett i salg/gave kassa mi.





Så par nummer to, disse er strikket i Sportsragg fra Viking, nydelig garn å strikke med, pinne nummer 3 og disse er også str 39, sånn ca. Disse slår følge med de blå til gave/salg kassa.
 





Jeg maler nå om dagene, jeg har alt for mange møbler i umalt furu og jeg misliker det virkelig. Men etter jeg var ferdig med å bygge hus der jeg malte tusen millioner meter med panel, har ikke malelysten vært på besøk hos meg. Men sist uke, da kjente jeg malelysten komme. Så nå er en sjenk, et bord og snart en kjøpmannsdisk, hvite. Jeg synes det ble såå fint og lyst og jeg skal male masse mere.
 





Ute skinner sola, det blåser veldig og det er topp for at tiner snøen fort. Her er masse snø enda men det er så godt å vite at det blir litt mindre for hver dag. Jeg gleder med så inderlig til vår og sommer, da skal jeg lage kjøkkenhage og mopeden skal på veien igjen. Juuhuu, jeg har mye å se frem mot.

Ha en flott dag alle sammen.

fredag 18. mars 2011

Solsikkestrikketøymappe

Nå er det heldigvis snart våren, men mens vi venter er det fint å lys opp dagen med ei strikketøymappe med store, gule, solsikker.
Mappen er sydd i voksduk så den tåler å ligge på våte bilgulv og er topp og ha med ut når de første varme solstrålene skal nytes utendørs. 

Det er lett å tørke av mappen med en fuktig klut når den blir skitten.  


Mappen måler 13 cm ganger 18 cm ganger 25 cm.
Pris: 200 kroner inkl porto-


Har du lyst til å kjøpe en mappe? Send meg en mail på elnorm@online.no

torsdag 17. mars 2011

Votter og sokker

Svigerfar klaget over at ullvottene svigermor strikker til han går hull i alt for fort. Og da måtte jo jeg tilby meg å strikke nye til han. Jeg har strikket de i Perfect på pinne nummer tre og håper de varer en stund før det blir hull i de. 





Jeg har hatt mønsteret til Kerttu-sokker liggende lenge, sikkert flere år og av en eller annen grunn trodde jeg de var vriene å strikke. Ja det fant jeg på helt uten å lese mønster eller noe slikt. Men her om dagen fant jeg mønsteret og satte igang, og det må da være noe av det enkleste jeg noen gang har strikket. 
Dette paret er strikket i Sportsgarn fra Viking, på pinne nummer tre, myke og gode ble de og de sitter veldig godt på foten.
Neste par er på pinnene, denne gangen i Perfekt.



Pakke i posten i dag. Hurra, like moro hver gang. Disse skal bli til maskemarkører når bare resten av dillet mitt kommer dalende ned i postkassa mi. 



Jeg driver å maler ting og tang her i huset om dagen. Så jeg lufter og fyrer som en gal for at ting skal tørke.
Nå skal jeg ikke gjøre mere fornuftig i dag, bare strikke og kose meg.

torsdag 10. mars 2011

Nett i voksduk

Så har jeg sydd litt igjen. Nett i voksduk som tåler en vannskvett, flotte å ha med på tur og når de blir skittene er de lette å tørke av med en fuktig klut.





Jeg har pakket et nett og det er god plass i det. Ut på tur, aldri sur.




Nettet har følgende mål, høyde 24 cm, bredde 28 cm og siden er 10 cm.





Nettet koster 220 kroner inkl porto.









Lilla nett er solgt
 
De to første som bestiller får med en ministrikketøymapper. Greie mapper å samle småting i.
De to små mappene er på vei til sitt nye hjem 




Har du lyst til å kjøpe et nett? Send meg en mail på elnorm@online.no

10.mars 2011

Jeg har strikket pulsvanter fra boka Retromasker. Bilde viser slett ikke hvor fine de er men jeg gav opp å få bedre bilde. Disse pulsvantene har jeg strikket for en venninne og hun ble heldigvis fornøyd.


Det er ikke ofte jeg strikker luer men nå har jeg strikket en, mønsteret har jeg lånt fra en oppvaskfille. Synes den ble sånn passelig fin men liker ikke å ha så tynne striper.





Nok ei lue, denne skulle bli veldig flott men alt gikk galt og jeg endte opp med å strikke ei meget enkel lue.



Under ski-VM måtte jeg ha noe veldig enkelt å strikke når det ble spennennde og da er Jay Walker veldig greit. Garnet er Labbetuss fra EuroPris og jeg synes fargene er så nydelige.



tirsdag 1. mars 2011

Mimring

I dag har jeg vasket ullsokker og når jeg henger de opp blir det en mimre stund. Her er de første sokkene jeg strikket i selvstripende garn. Du store min så fine jeg synes de ble. De første flettesokkene mine henger til tørk nå, de strikket jeg mengder av til venner og kjente. KoolAid fargede sokker er her også. jeg synes de ble stygge da og jeg liker de ikke bedre i dag, men varme er de. Ei lue har også sneket seg med, jeg strikket lik til en kjæreste for mange år siden. Lurer på om han bruker lua enda?








Jeg har strikket myyye i Raggegarn, det orker jeg ikke lengre men sokkene er stadig i bruk.
Her er sokkene jeg brukte mye når jeg bygde hus, tenkt om de kunne fortalt om alle timene med slit. De blå sokkene min som jeg har strikket i garn farget med syrefarger, det var så moro å gå på kurs med Nina og lære det.


Det er koselig med en slik mimre stund ved klesnora. Og jeg er glad for at jeg har nitten par nyvaska sokker.





Sjalet er frigjort fra knappenålene og jeg er er ganske fornøyd.






Jeg legger det i gavekassen tenker jeg.