lørdag 29. januar 2011

29. januar 2011

I dag er det fem pluss grader og vind. Masse vind og litt varme betyr at jeg kan henge ut klær på snora. Lukten av klær som har tørket ute er det beste som finnes. Så nå henger de der ute og samler golukt og jeg slipper å ha snorene på vaskerommet fulle av klær.



Det går fremover med kjolen min. Jeg synes det er litt tungt å strikke med så tykt garn men resultatet blir fint så da holder jeg ut. Jeg er snart ferdig med bolen men nå skal jeg strikke begge armene slik at jeg vet hvor lang jeg kan strikke bolen uten å kjøpe mere garn.


Jeg har registrert meg på Bloggurat så får jeg se hvordan det er.

fredag 28. januar 2011

Garn fra Tyrkia....igjen

At det ikke er enkelt å bestille garn i en spesiell farge bare ved å se det på nettet det er helt sikkert. Men nå er det altså kommet enda fire nøster rødt akrylgarn til mitt hus, de er ikke i riktig rødfarge til sjalet mitt men jeg har bestemt meg for at det er likt nok.

Så da gjenstår det bare å strikke de siste omgangene.

Denne gangen tok det bare en uke fra jeg bestillte garnet til det var hos meg. Det må jeg si er bra og jeg kommer nok til å bestille mere garn derfra.



På min vandring inne i den Tyrkiske nettbutikke fant jeg dette garnet med 20% nylon og 80% ull. Perfekt til sokker og det garnet ble jeg fornøyd med. Fargen er nydelig og det er mykt og godt.



Så nå må jeg strikke ferdig sjalet mitt, strikke på kjolen min og strikke sokker. Nei, nei, sokker skal jeg ikke starte på før jeg er ferdig med sjalet eller kjolen. Tror jeg.


onsdag 26. januar 2011

Jakke og enda mere knapper

I går kom endelig knappene jeg bestillte til jakka mi. Så i dag har jeg sydd de i og jeg ble så fornøyd atte.



Jeg har lånt litt fra February Lady Sweater mønsteret for å få økningene riktig men ellers er det fritt fra mitt lille hode. 


Jeg strikket den rundt og klippet opp til slutt. Nå som jeg får det til er det så uendelig mye enklere å strikke jakker. 

Garnet er New Sealand Lambs Wool, jeg har brukt dobbelt garn og pinne nummer 4,5.


Så må jeg vise dere knappene mine. Hundre treknapper i fem forskjellige motiver.


Jeg skulle gjerne fått litt bedre bilder men det får bli som det blir.


Denne knappen har jeg sydd på jakka mi. 


Disse tror jeg vil gjøre seg godt på noe enfarget.


Lurer på om jeg må strikke meg en vårjakke som disse knappene kunne passe til.


Se så fin en knapp. Jeg må strikke masse som trenger fine knapper.


I dag har jeg rekket opp masse på Fritidsgarnkjolen min, den ble alt for stor. Men jeg tror jeg er på rett kjøl igjen nå så jeg strikker videre med freidig mot.


tirsdag 25. januar 2011

Det går fremover med kjolen min, mønsterdelen på bærestykket er ferdig og jeg er knallfornøyd med meg selv. Jeg er ikke god på å strikke mønster med to farger men dette synes jeg både ble pent og jeg fikk det greit til. Nå skal jeg bare øke en gang til før jeg dele til armer og bol. Så er det bare rett, rett, rett til en liten mønsterbord på slutten.



Sokker igjen, Jay Walker strikket i Sportsragg fra Sparkjøp. Jeg liker det garnet veldig godt men savner ensfarget. Disse er i str 39 og havner i gave/salgsboksen min.


Jeg liker ikke så veldig godt å strikke i sort, sikkert fordi jeg ikke ser hva jeg gjør. Men jeg hadde veldig lyst på sorte sokker. Mønsteret er Monky og garnet er det tykke sokkegarnet fra Viking-garn.


I går var jeg på strikkekafe og der vant jeg åtte bunter garn, fire raggegarn og fire naturgarn fra Viking. Mulig det garnet fra Viking kan bli votter? 



I dag våknet jeg med feber og vond hals og nå gir jeg snart opp håpet om at jeg noen gang skal bli kvitt denne forkjølelsen. 

Så jeg holder meg inne, drikker te, fyrer i ovnen og strikker.

Ønsker dere alle en herlig dag.

fredag 21. januar 2011

Tyrkiagarn og nytt strikketøy

Denne kjolen var det mange som strikket i fjor. Jeg har tenkt på det i evigheter at jeg vil strikke den. Og endelig i går fikk jeg kjøpt garn og mønster. Søsteren min skal også strikke den men hun har lyst til å strikke den ovenfra og ned, så da må jeg også gjøre det. *snill lillesøster* Det er jo bare å øke der man skal felle men søsteren min har aldri strikket noe fra toppen og ned så jeg må nok skrive litt tips til henne. 


Men før kjolen skal på pinnene må jeg strikke ferdig disse sokkene. Fysj, det er ikke moro å strikke i sort men jeg har så veldig lyst på sorte, lange sokker. Så da strikker man da.

Mønsteret er som så mange ganger før Monkys


I høst, da jeg var i Tyrkia kjøpte jeg 400 gram helsyntetisk garn. Det er så utrolig mykt og fargen er helt nydelig rød. Jeg startet på sjal i Tyrkia og følte meg veldig sikker på å ha nok garn. Åneida, det hadde jeg ikke. Etter å ha brukt myyye tid på nettet for å finne garnet kom jeg over en Tyrkisk nettbutikk. De har syntetisk garn i alle farger og fasonger. Og jeg bestillte fire nøster i håp om at fargen skulle stemme, det gjør den ikke. Denne er alt for oransj.

Så i natt sendte jeg ny bestilling på et annet rødt garn som jeg håper passer til sjalet mitt. Og jaggu fant jeg garn med 80% ull og 20% nylon, perfekt til sokker med andre ord. Jeg trenger vel ikke si at det kommer 8 nøster av den typen også. 



Dette skal bli til middag i dag. Kyllingkjøtt som jeg har tenkt å dyppe i diverse ting før jeg frityrsteker det. Har kjøpt sursøt saus og litt ris skal jeg koke, så tenker jeg det blir grei middag.


Nå skal jeg se litt på sport på tv, før jeg svinger meg littpå kjøkkenet så middagen er ferdig til mannen kommer hjem.


Tror nok jeg må strikke en prøvelappe til kjolen, bare slik at alt er klart når jeg er ferdig med sokkene.

onsdag 19. januar 2011

19.januar 2011

Jeg liker eBay, i sene nattetimer kan jeg bruke uendelig mye tid der. Og sist jeg satt der og kikket fant jeg knapper, knapper i tusentall, og noen få av disse måtte jeg bare ha. 



Denne karen her er jo bare helt herlig. Hva han skal pryd, nei det vet jeg ikke enda.


Jeg synes kuer er noen herlige dyr. Og jeg ser at katten min, Kåre, har lagt igjen litt hår på kua.


Jeg kjøpte dette garnet, Yakamoz, når jeg var i Tyrkia i høst. Det er 100% ull og jeg synes de passet godt til Mitred Mitten. To par som skal i salg/gave kassen min.


Dette er også garn fra Tyrkia, deilig mykt ullgarn, og det skal bli sjal til meg. Men det går sørgelig sent for skulderen min liker ikke vrangmasker og her er jo annenhver omgang vrang. Men en vakker dag blir det nok ferdig. Mønsteret kan du kjøpe her


søndag 9. januar 2011

Oppvaskfiller og luer

Å strikke luer er gøy, fort ferdig og jeg må ikke strikke to. Selv om jeg er av de som gjerne strikker flere like når jeg først er i gang. Men jeg må ikke og det er det som teller.

Jeg har strikket 12 rep av mønsteret på den mørke lua, den ble litt kort. Og 13 rep på den mørke lua, og den passet perfekt til sønnen min så nå har han ny lue.

Luene er strikket i Freestyle på pinne 4,5

Mønsteret fant jeg her


Oppvaskfiller har jeg som mitt veskestrikketøy. Enkelt å ta frem om jeg plutselig har litt tid til overs eller jeg blir sittende i bilen å vente. Så nå er to filler ferdige. Jeg har brukt Husmor Marias mønster på disse fillene.

Og siden jeg har veldig mange filler blir disse puttet i gaveskuffen min.


Jakka jeg har strikket på i jula ble helt ferdig i går med unntak av knappene. Jeg trodde jeg hadde kjøpt de perfekte knappene i Tyrkia og det hadde jeg også. Men så viste det seg at jeg bare har syv og jeg trenger åtte. Dermed måtte jeg ta meg en tur på eBay og der fant jeg kjempefien knapper. Men det betyr jo at jakka ikke blir ferdig til bruk før postmannen har levert knappene min.

Jeg ønsker dere alle en flott uke. Her i huset skal jula ut denne uka.

tirsdag 4. januar 2011

Julekuler og stjerner...litt treg

Jeg strikket jo som alle andre, jaja ikke alle andre da, men veldig mange andre, Arne og Carlos sin julekuler før jul. Jeg liker ikke å strikke mønster med to farger, jeg får det ikke pent, men disse kulene måtte jeg bare ha. Og om jeg må si det selv så ble det slettes ikke så ille. Det er helt utrolig hva man kan rette på med et strykejern. 

Jeg fant en link til stjerner også og det synes jeg passet veldig bra til julekulene. Men de stjernene var ikke moro å strikke. Jeg bannet og svettet og rakk opp men to stjerner ble det da.




Ny bok i en allerede full bok hylle. Denne boka landet i postkassa i går og fy søren for en fin bok. Jeg blar og planlegger og koser meg. Fremdeles liker jeg ikke å strikke mønster med to farger og det er jo stort sett alt i denne boka. Men den dagen jeg begynner å like det så har jeg en knallfin bok med flotte mønster å velge i.



Nå skal jeg lage meg en kopp med te, se Greys og strikke videre på lua jeg fant mønster på i natt. Det er rart det, det er så veldig moro å strikke om natta.


Ha en fin kveld.

mandag 3. januar 2011

Nytt år, nye muligheter

Så er det nytt år igjen. Godt nytt år til dere alle.

Jeg har strikket sokker, igjen. Garnet er kjøpt i Tyrkia og kostet meg den nette sum av 8 kroner. Jepp, 8 kroner og det var til og med 100 gram og mere enn nok til disse lange sokkene.

Mønsteret er Spring Forward socks og mønsteret finner du her.



Jeg trenger ei ny lue og jeg trodde at jeg hadde lyst på ei slik litt baggy lue. Men jeg ser gal ut i vanlig lue og i denne lua så jeg helt vill ut. Så jeg skal legge den pent i tilsalgs-skuffen min jeg. 

Mønsteret er funnet her


Jeg skulle egentlig på julemesse før jul, men siden min gode venninne ble syk måtte det utgå. 

Jeg sydde noen julestrømper jeg tenkte å ha med, nå får de ligge til neste jul.

Jeg tegnet dette mønsteret for mange år siden og sydde så mange at jeg orket ikke sy julestrømper på flere år men i år, eller nå er det jo ifjor, var de morsome å sy igjen.



Nå er det ei jakke på pinnene mine og den skal bli ferdig i løpet av uka. Håper jeg.

Ha en fin uke, alle dere som titter innom.