lørdag 19. desember 2009

19. desember

Jeg kjøpte meg garn til Nøstebarntunika for å ha noe å strikke på i romjula. Men jeg klarte ikke vente med å starte og jeg holder på med første armen og bolen er ferdig. Så da blir det nok sokke strikking i romjula. Har gått til innkjøp av fire nøster Sterk og det gleder jeg meg til å strikke av.



I går fikk jeg endelig gjort noe med denne kjolen. Klippet av den litt lengde og sydde på to hjerter. Synes den ble veldig koselig.


Jeg koser meg masse med å åpne kalendergaver hver morgen. I dag fikk jeg søte tegnestifter. Ja jeg tror det er tegnestifter, men er egentlig ikke helt sikker.


18. fikk jeg søte knapper.


17. var det saltpinner i pakken.


16. fikk jeg nydelig juletrepynt.


Her er iskaldt hos meg. Og nå i kveldingen er det begynnt å snø litt. Håper ikke det blir så mye for vi er alt sikkret hvit jul. 

Huset ser fremdeles ikke ut men slik skal det være de siste dagene før jul. 

I kveld skal jeg kose meg med strikketøyet, kjæresten min og taco.

tirsdag 15. desember 2009

15. desember

Ni dager til jul og i dag har jeg gjort ferdig loftet til jul. Har bare igjen å legge på nyvasket filleryer.

I julekalenderen min i dag fikk jeg en søt lite visp. 



For litt siden strikket jeg meg nok ett par pulsvaner, denne gangen i Finull. Mønsteret heter Cafe au Lait Mitts og var gøy å strikke. Skal strikke flere av disse en vakker dag.



Jeg har sydd litt. Det er lenge siden sist og jeg koste meg noen timer på syrommet. Her er en strikketøymappe sydd etter Kongroa sitt mønster. Flott mønster som blir vellykket hver gang.



Jeg liker best å dekke med tøyservietter når jeg har middagsgjester og juleserviettene min er ikke helt som jeg vil ha de. Så var jeg så heldig å finne stoff på Jysk nå under julesalget. Fem meter for 40 kroner kan ikke kalles en upris. Så dermed sydde jeg tolv nye servietter som skal innvies på julaften. 



I natt fikk vi litt snø, deilig, hvit snø som gjør alt litt lysere. Og ifølge min søster skal kulda holde seg til over jul.

Jeg skriver handleliste over de siste mat-tingene som må i hus før jul. Heldigvis bare småting. Og jeg tenker å sende kjæresten min på handletur. 

I morgen skal jeg til mamma å pynte hennes hus til jul, og vi skal ha pinnekjøtt til middag. *sikle*

mandag 14. desember 2009

14.desember

Hu og hei så fort dagene går nå mot jul. Men jeg stresser ikke jeg, tar dagene med ro og tusster litt i huset hver dag. Alle julegavene er i hus og baking er det blitt veldig lite av i år.

I dag fikk jeg fine lilla servietter i kalenderpakken min.



I julekalenderen min den 13. fikk jeg safran. Juuhuu, det er var kjempe gøy å få.


Maskermarkørene min forsvinner helt uten spor her i huset. Så i dag laget jeg noen nye. Synes disse ble søte og om ikke lenge er nok disse også borte.


Og her er de siste sokkene som skal være julegaver ferdige. Nå skal de bare pakkes inn.


Og sånn går nå dagene.

torsdag 10. desember 2009

10. desember

14 dager så er det julaften. Da håper jeg huset mitt er litt mere rydding enn i dag. Jeg driver på med gulvteppevask i dag. Så frem til jul er mine gulv teppeløse. Men jeg synes huset skal være litt kaotisk de siste ukene før jul, da er det jo ekstra koselig når alt er pyntet og nyyvasket til jul.

To søte hjerteknapper lå i min julekalenderpakken min i dag.


Jeg har kjøpt meg julestrikketøy. Tunika fra Nøstebarn, den er enkel og jeg trenger ikke følge med så mye, dermed er den perfekt som julestrikketøy når jeg skal se koselige julefilmer og når jeg skal være sosial.

Det er nesten umulig å gjengi fargen riktig når vi ikke har dagslys. 


Fargen er ikke riktig her heller med en mellomting av de to bildene tenker jeg blir så tålig riktig.

Jeg synes fargen er nydelig og gleder meg masse til å strikke den.


Nå skal jeg strikke litt mens jeg ser på Obama-besøket og venter på at vaskemaskinen skal bli ferdig.

onsdag 9. desember 2009

9. desember

I dag blir det en samle oppdatering. Jeg har vært noen dager hos kjæresten min og der har jeg ikke tilgang på nett. Men det medfører jo at jeg får strikket ganske så mye. Jeg er i rute med julegavene jeg skal strikke. Heldigvis.

Så da jeg kom hjem i dag hadde jeg mange kalendergaver å åpne.

I dag fikk jeg en nydelig knapp.


Pakken for 8. desember innehold en liten boks. 


Her ble det litt uss med bildene så dette er gaven den 6.desember. 6 flotte pakkelapper.


Og her kommer 7. desember. Oppskrift på deilige pepperkaker.


Den 5. desember fikk jeg to nøster Labbetuss garn. De blir nok til sokker de.


Sånn, da er jeg i rute igjen. 

torsdag 3. desember 2009

3. desember


Tenk nå er det bare 21 dager til julaften. Jeg er i rute med det jeg skal gjøre til jul, og det er en god følelse. Alle mine skal være hos oss på julaften og det er jo det som er mest koselig. Liker å stelle, dekke fint bord og samle de som betyr noe for meg rundt meg. Og som vanlig blir det pinnekjøtt og ribbe på menyen. 


I kalenderen min denne dagen lå det søte lilla telys.  Jo de er lilla, selv om de ser blå ut på bilde.


onsdag 2. desember 2009

2.desember

Klokka halv fem i dag ville ikke skrotten min ligge i senga lenger. Blæh, så lei jeg blir av og til. Men det er jo helt klart enklere å stå opp når det ligger kalendergave å venter.

I dag fikk jeg to nålitredere. Og det trengte jeg, de har jo begynnt å lage synålene med utrolig små øyne.


I dag har jeg ikke strikket en eneste maske. Men har iset av frysedele på kjøleskapet, handlet inn til julebordet, utrolig vanskelig å få tak i ribbe, og besøkt mamma. I kveld fikk jeg strøket tøyserviettene jeg skal bruke til fredag. Så sånn alt i alt er jeg ganske fornøyd med dagen.

tirsdag 1. desember 2009

1.desember

Endelig 1. desember og jeg kunne åpne første pakken i julekalenderen min. 

Og se hva jeg fikk. En veldig fin og koselig refleks. ( som er helt umulig å ta bilde av)



Jeg fikk ferdig den siste bestillingen før jul i går. Juuhuu, det er så godt når slikt er unnagjort.

Så nå er det pulsvanter til meg selv som er på pinnene. Mønsteret heter Cafe au Lait Mittens og garnet er Finull. Fargen er litt mørkere i virkeligheten. 


Jeg ble også ferdig med Ulmusen i går. Det har jaggu tatt tid men pytt pytt nå er det ferdig. Jeg synes det ble litt lite men det er nok en vane. Ulmusen skal jeg ha selv.

Jeg har strikket i Palett fra Sandnes og fargene er nydelige. Men det er ikke lett å se på bilde.



Ute er det skikkelig julestemmning, snø og sol.

Jeg driver å syr kostymer til kjæresten min. Heldigvis snart ferdig. Da tror jeg at jeg skal sy litt om på en kjole som jeg fant i skapet mitt her om dagen.

Ønsker dere alle en deilig 1. desember.