lørdag 31. januar 2009

Den siste dagen i januar

Jeg strikker sokker og strikker sokker. Den blå sokken heter Hourglass Eyelet Socks og er egentlig lyser blå. Den grønne heter Lacy Mock Cable Socks og er falske fletter. Har strikket det mønsteret flere ganger og synes det blir fint. De blå sokken har jeg tatt i bruk selv og de grønne er lagt i skuffen i påvente av ny eier. Og begge sokkene har en make, bare så det er sagt. Det er mange som sliter med å få strikket sokk nummer to men slik har jeg aldri hatt det. Jeg strikker sokk nummer to med like stor glede som nummer en.


Her er det letter å se de falske flettene. 


Og slik er mønsteret på de blå. Begge paren er strikket i Silja.


Jeg er veldig glad i å bruke pulsvanter og nå har jeg enda ett par. Mønsteret er mitt eget . Etter jeg lærte å strikke tommelkile synes jeg det er enda bedre å bruke pulsvanter. Garnet er Alpa fra Euro Pris. 



Jeg var innom SparKjøp så fort i går og der er jo salg i januar. 20 % på garn og det hjelper jo litt. Men jeg behersket meg og kjøpte bare dette Silja garnet. Liker godt å strikke sokker av dette. Og to av nøstene skal bli til februarlua som jeg får mønster på klokka 12 i natt. Ja, selvfølgelig må jeg sitte oppe å vente på mønsteret. Og jeg ser ikke bort fra at jeg også må begynne å strikke den.


Så nå er resten av kvelden viet til sokkestrikking og tvtitting. Jeg har startet på oransje sokker og de skal jeg gi bort. 

Ha en fin lørdagskveld.

lørdag 24. januar 2009

Jeg har fått en Award

Jeg har fått en award av Lykketrollet og blir så glad og rørt over fine ord.

Tusen takk Lykketrollet, som selger de beste bambuspinnene i verden og er ett herlig menneske. Besøk henne her http://trulte38.weblogg.no/ og der er også link til butikken hennes slik at du også kan kjøpe de gode pinnene og garn.

Jeg skal selvfølgelig sende den videre til noen herlige bloggere men må tenke litt først.

Januar lua

Phu, da var Januar lua ferdig. Jeg synes den var litt kjedelig å strikke så dette har tatt tid. Men i går kveld tok jeg meg sammen og fikk strikket den ferdig. 

Bilde er ikke noe bra men når jeg ikke har noe hode hjemme måtte det bli kneet mitt.


Ellers laver det ned med snø i dag også. Det er kommet over en meter nå og jeg synes det er alt for mye. Og armene mine liker ikke å måke.

Så jeg har tenkt å holde meg i inne med strikketøy og tv. Jeg har startet på noen nye sokker og det er like moro hver gang.

Ha en vidunderlig lørdag.

onsdag 21. januar 2009

Tøfler og sokker

Jeg glemte jo å blogge de siste Bosnia-tøflene. Disse skal være en gave og jeg skal sende de i posten til ei som slett ikke venter å få pakke fra meg. Slikt synes jeg er moro.


Jeg har jo selvfølgelig strikket nok ett par med sokker. Disse heter River Rapids Socks og var veldig gøye å strikke. Men mønsteret kommer ikke ordentlig frem når jeg var så dum å strikke de i flerfarget garn.  Neste par strikker jeg de ensfargede.


Og det hadde nok vært finere om disse sokkene hadde vært like. Pytt, pytt jeg finner nok noen som vil bruke de. Og garnet, det er Fabel det.


Hemmelig venn gave og snø.

Jeg kjempet meg frem til postkassa i dag og det var verdt strevet. En kjempe flott gave lå i postkassa mi.

Jeg er elendig på å finne ut hvem avsenderen er så jeg må nok vente på avsløringen.  Men uansett, jeg liker alt i pakka og skal lage masse fint av det. Tusen takk min kjære venn.


Og her er kommet så masse snø. slik så det ut hos meg i går. Nå er det nok synes jeg. Jeg har ikke brøytet vei for det er ikke noen som vil brøyte hos meg. (det er fordi veien min ikke er grei å brøyte)Men fikk i går lovnad om brøytet vei i neste uke. Superdupert. Det er jaggu godt jeg er glad i å være hjemme.


Så jeg er nå her i heimen jeg. Koser meg med håndarbeid og tv. Lider slett ingen nød jeg.

Ha en fin kveld.

søndag 18. januar 2009

For ett vær i dag. Vi har fått masse snø og det snør masse  enda. Så jeg er bare inne i dag. Og da passet det fint å bake boller. De ble ikke fine men riktig så gode. Jeg har sjokolade i deigen og den smeltet mye mere enn jeg hadde tenkt. Så det kommer jeg ikke til å gjøre flere ganger.


Jeg har strikket meg et par Bosnia-tøfler. Det er gode å gå med og gøye å strikke. Disse er strikket i Viking-raggegarn. Det er så utrolig mykt og godt å strikke av. Og også slitesterkt.


Jeg trenget noen nye glassbrikker i en frisk farge. Så da var det bare å finne frem garn og pinner. Mønsteret er fra Gjestal kunststrikk nr 1001. 


Jeg har så dum en veg at ingen vil brøyte hos meg. Men tenk, min snille svoger kom med snøfresen og laget vei til meg. Så nå kan jeg komme meg ut om jeg vil. Og tenk, han har faktisk gått over en kilometer for å brøyte hos meg. Ja er ikke han snill så vet ikke jeg.


mandag 5. januar 2009

Nytt år, nye muligheter

                    Godt nytt år alle som er innom.

Så er det 2009. Det er helt utrolig hvor fort årene går. 

Jeg har strikket i romjula og selvfølgelig nå på nyåret. Endelig har også jeg prøvd meg på Bosnia-tøfler. Mamma skal få disse og jeg har strikket de store for hun bruker bandasjer på beina og trenger god plass. Jeg har strikket de i Rede,pinne nr 4 og det gikk med nesten tre nøster.

Mønsteret fant jeg her http://blogg.hobbyboden.com/maritabk/.

Takk skal du ha, MaritaBK for mønsteret.

Av en eller annen grunn får jeg ikke skrevet mellom bildene og jeg gidder ikke styre mere nå. Så dderfor blir all tekst over bildene. 

Jeg har selvfølgelig strikket noen sokker også. De to parene i flerfarget garn er Fabel og mønsteret heter som dere vet Jay Walker. De limegrønne/hvite er strikket i Ida-strømpegarn fra EuroPris og mønsteret har jeg funnet sånn halv-veis på en blogg og halv-veis diktet selv.

Alle parene er lagt pent i skuffen for salg. 

I kveld er det Berliner Popplene på nrk1 og jeg gleder meg.

Ha en fin kveld alle sammen.