søndag 28. desember 2008

4.juledag 2008

Ja tenk nå er det alt romjula. For min del har det vært en rolig jul. Strikket, sett på tv og gått turer. En helt nydelig jul med andre ord.
Julekvelden var jeg hos søsteren min og vi hadde det veldig koselig.
Og jeg, jeg fikk tidenes julegave. Jeg skal på konsert med
Lynard Skynard
Hjelpes meg som jeg gleder meg.

Men som sagt, jeg har strikket i jula, to par sokker er det blitt. Som ikke trådene er ferdig festet på enda. Og i natt fant jeg dette flotte skjerfet. Falt pladask og måtte på loftet å finne garn. Jeg mener det heter Toppull fra Viking garn. Strikket på pinne 6 og det gikk fort. Det var mest jobb med blomsten faktisk. Sjerfet heter Flora og du kan finne mønsteret her: http://www.knitty.com/ISSUEfall05/PATTflora.html




Før jul fikk jeg vevet meg noen nye tepper. Ett ble julegave men disse to beholdt jeg selv. Dette er kjøkkenteppet mitt.




Og dette har jeg i gangen. Synes det lyst fint opp i gangen. Hadde tenkt å veve ett lite også, til å ha foran døra, men det hadde jeg ikke nok filler til. Begge teppen er 230 cm lange.




Ha en fortsatt fin romjul alle sammen.


tirsdag 9. desember 2008

9. desember 2008

Så er nok et par pulsvanter ferdig. Jeg synes det er en grei gave å gi bort, de er gøye å strikke og det går fort. Disse har jeg ikke bestemt hvem som skal få enda så de blir puttet i skuffen sammen med alt det andre jeg ikke vet hvem som skal få.
Strikket i Silja og mønsteret har jeg funnet en vei og laget min versjon. Jeg husker så dårlig.


Så er det nestsiste julegave. Tre luer, tror de heter Tychus, men mulig jeg husker feil. Kjempe enkle og, ifølge sønnen min, dritkule. Strikket i Rubin.



I dag har jeg vært til byen å gjort de siste julegave innkjøpene. Og utrolig nok ble det med noe garn hjem. Noe skal bli sokker, et par votter er tenkt og pulsvanter. De sokkene jeg har startet på er den siste julegaven jeg skal strikke i år. Herresokker i str. 47. Phu.



I morgen skal jeg bake flatbrød er planen. Det må jeg ha til jul. En slag småkake har jeg også igjen å bake men det tar jeg til torsdag. Tror jeg. Jeg var innom mamma i dag og da ble mine kakabokser på mirakuløst vis fulle. Snille mammaen min.


søndag 7. desember 2008

Jeg er så fornøyd

Ja tenk at jeg fikk til å strikke sokker med to farger. Jeg har liksom ikke fått dreisen på det før. Men i går startet jeg med frisk mot og det gikk. Men jeg strikket først på fem pinner, det ble ikke så bra. Så nå strikker jeg på to rundpinner og da ble alt så mye bedre. Jeg har korte rundpinner som er på utlån men når de kommer hjem igjen skal jeg strikke med det.





Uansett, se så fine de blir. Mønsteret har jeg kjøpt av Kongroa

Jeg må bare vise dere utsikten fra kjøkkenvinduet mitt. Se så fin himmelen er. Og skikkelig vinter er det hos meg.
I dag skal jeg koke rull til jul. Det hører liksom med synes jeg.
Og ellers blir det stikking og å se på sport på tv.
Ha en flott søndag alle sammen.

lørdag 6. desember 2008

Hjelp, jeg har en blogg

Ja tenk jeg hadde nesten glemt bloggen min. Jeg har bare ikke hatt lyst til å blogge og da gjør jeg det ikke. Så lat er jeg.
Men på strikkefronten har jeg ikke vært lat.
Jeg har strikket endel sokker. Det er bare det strikketøyet jeg liker best. Her er bilde av noen av de men noen er også reist fra hjemmet.



Nok ett sjal har jeg strikket. Kauni er garnet og jeg synes fargen er nydelig. Det er stort og godt og jeg har nå alt for mange sjal.hehe


Så har jeg strikket skjørt. Mønsteret er fra Feminin Strikk og dette var moro å strikke. Jeg har strikket det i Silja og det holder fasongen veldig fint. Fargen er mørkere i virkeligheten.

Vesten er også fra Feminin Strikk. Den strikket jeg på to kvelder. Raskt og enkelt. Jeg felte ermhullene på en annen måte for jeg synes den måten det var felt på i mønsteret var litt rar. Jeg har strikket den i Alpa fra Europris.



Så er det de to figurene mine. Ansiktet er ikke som jeg vil ha de men øvelse gjør mester. Når jeg bare får litt mere tid skal jeg lage flere.
Legg merke til at fruen har gebisset i neven.




Og slik går nå dagene. Jeg vever en del nå om dagene, noen julegaveer og nye filleryer til meg selv. Må si jeg koser meg når jeg sitter i veven. Det gir en egen ro det.
Jeg har også strikket mange par pulsvanter, det har vært en dille i høst. Men de har flyttet til nye hjem uten at jeg har tatt bilder.
Her er nyyyydelig vintervær i dag, ca halvmeter snø og sol. Jeg skal holde meg inne i dag, bare kose meg og strikke på russesokkene.