onsdag 28. mai 2008

Garnmysteriet, del 1 av 5

Det er like spennende hver gang jeg er med på dette. Jeg gleder meg som en unge til at mailen fra Liv-Toril skal komme. Og klokken 19.oo i kveld kom første mailen.
Vi trenger 600 gram garn som kan toves. Jeg hadde mere enn nok i lageret mitt, veldig greit så slipper jeg å handle nytt.
Så denne gangen strikker jeg i grønnfarger og litt brunt. Håper det passe til det det skal bli.







Slik ser strikketøyet ut nå. Så nå venter jeg bare på neste mail som kommer til fredag.





Teenk at vi er 211 strikkegale damer rundt i Norges land som sitter å strikker på noe vi ikke aner skal bli. Det synes jeg er en artig tanke.


En nydelig varm dag.

Det ser ut som en slagmark hos meg i dag. Jeg har veldig lenge utsatt og flytte denne materiealhaugen. Og det enda den har vært veldig i veien. Men i dag tok jeg meg sammen og fikk satt igang. Jeg er ikke helt ferdig men det er ikke mye om å gjøre.


Sånn ser her ut nå, men i morgen blir det ryddig og fint.




Jeg har flyttet de bar en liten bit men nå ligger de ikke i veien. Håper min snekkerstefar er
fornøyd med løinga. (det kan umulig skulle skrives slik)



Sjalet mitt er helt ferdig nå. Det ble fint når jeg dampet og ikke blokket det. Planen er at dette skal være sommer sjalet mitt. Det heter Sun Ray Shawl og mønsteret fant jeg her http://elann.com/ShowFreePattern.asp?Id=237024. Jeg har strikket det i Lucca Fino. Et nydelig, mykt og varmt garn.


Mønsteret er veldig enkelt . Og lettere å se på dette bilde.


Nå skal jeg gå å ta meg en dusj mens jeg venter på første del av Garnmysteriet. Juuhuu, jeg gleder meg. Håper bare jeg har nok garn i hus. Jeg prøver jo å ikke kjøpe så mye garn. Det er ikke spesiellt vellykket men jeg prøver i det minste.

Ha en fin kveld alle sammen.

tirsdag 27. mai 2008

Award




Det er så mange som fortjener denne. Mange har alt fått den også.
Men disse bloggene gjør meg glad:
http://trulte38.weblogg.no/ Trultelene, den er en koselig blogg med masse nytt.


http://www.hildegv.com/blog/ Hos HildeGV er det bestandig koselig å komme på besøk.

http://strikkeliseshobbyhule.weblogg.no/ Strikkelise må jeg innom hver dag.

http://perlemor.blogspot.com/ Lena`s blogg fordi den er så pen.


Jeg kunne holdt på i det uendelige men disse ble valgt i dag.
Denne har jeg fått av Vibbedille. Sånt varmer. Tusen takk Vibbedille. Jeg sender den helt klart i retur.




Men jeg vil jo også sende den til noen. Det skal jeg gjøre i kveld når hodet mitt ikke er så villt.


Jeg har begynnt på ett skjørt i dag. Det ser slettes ikke ut som om dette kan bli ett skjørt men det kan det faktisk.
Jeg sitter på verandaen i dag og bare koser meg i sola. Det er så deilig å få litt varme igjen. Det liker skrotten min !






Dette sjalet er endelig ferdig. De siste omgangene var kjempe lange. Og jeg hadde jo bare lyst til å strikke på skjørtet. Men jeg gjorde meg hard å strikket sjalet ferdig før jeg startet på noe nytt. *flink jente*
I natt blokket jeg sjalet med ca tusen knappenåler, det tok en del tid kan man si. Så når jeg sto opp idag tok jeg ut alle knappenålene og vasket sjalet, igjen. Det ble ikke fint blokket og da er det jo bare å starte på nytt. Men nå har jeg dampet det og det ble mye finere. Når det ligger slik er det ikke fint men jeg skal ta fler bilder senere. Og da skal dere se at det er faktisk veldig pent.
Jeg har strikket det i Lucca Fino. Ett helt fantastisk garn. Jeg har igjen litt over 100 gram og det har jeg tenkt å bruke til pulsvarmere.






Jeg er blitt tagget av mormor.

Pick up the nearest book.
Open on page 123.
Find the fifth sentence.
Post the next three sentences.
Tag five people, and acknowledge who tagged you

Og dette ble resultatet:
Departementet avgjer kva som skal gjeras med inndregne plantevernmiddel

Jaja, boka heter Handtering og bruk av plantevernmiddler.

Nå skal jeg slenge over noen poteter så Gubben kan få middag når han kommer hjem. Fiskekaker og stektløk, gulrøtter og remulade skal han også få. Da blir han så glad atte.

søndag 25. mai 2008

25.mai 2008

Nok en kald dag i Telemark. Men faktisk litt varmere enn i går.

Jeg har heklet noen nye grytekluter. I mitt yndlings mønster til grytekluter. Jeg tror det heter vaffelmønster men det er jeg jammen ikke sikker på. Disse skal bo hos kjæresten min. Tenker han blir glad når han får de. Mannfolk har jo gjerne et nært forhold til gryteklutene sine.




Jeg måtte prøve meg på noen Tawashi også. Det gikk veldig fort å strikke de og hvis de er greie å bruke skal jeg strikke flere av disse. Men jeg synes det var litt vanskelig å få de fine i midten, når de er så tykke er det ikke lett å få snurpet de helt sammen. Helst ville jeg satt en knapp i minden men det er jo ikke noe særlig når de skal brukes til å vaske med.
Kjæresten min skal få disse også. Hjelp så snill jeg er i dag.





Jeg har meldt meg på nok ett garnmysterie på Hobbyboden. Dette er vel nr fire om jeg ikke husker helt feil. Det er Liv- Torill som lager disse gøyale mysteriene. Jeg har deltatt på alle og fullført. *stolt*
Denne gangen er det endel strikking og lite montering. Det høres ut til å passe meg.
Så i dag har jeg funnet frem masse tovbart garn, vi må ha 600 gram men aner ikke hvor mange farger. Men til onsdag får vi første mailen så da blir jeg litt klokere.







Nå skal jeg gjøre ingenting resten av dagen. Det vil si, kose meg med strikketøy og tv.
Ha en fin søndag alle sammen.

lørdag 24. mai 2008

Fargeswap og nytt garn

Jeg har deltatt på fargeswap på Strikkepinnen og i dag fikk jeg hentet denne flotte pakken på posten.
Masse deilig garn, som jeg tror skal bli votter, stearinlys og en flott pakke med masse rart til kortlaging.
Tusen takk for den flotte pakken som jeg ikke vet hvem som har sendt.






Her om dagen kom jeg over et nydelig skjørt på en blogg. Jeg synes det var kjempe fint og fortet meg til byen for å kjøpe garn.
Og dette var det jeg falt for, Cotton Viscose fra Garnstudio. Jeg har aldri strikket med det før så jeg håper det er et bra garn. Jeg synes det er en nydelig farge. Nå gjenstår bare å få tak i mønsteret. Det viste seg å ikke være så enkelt. Men jeg gir ikke opp for det skjørte SKAL jeg strikke.





Ellers så er her jo iskaldt og lite sommerlig. Jeg må fyre i ovnen for å ha det trivelig inne. Jeg vil ha sommer og varme.

Jeg strikker på sjal, hekler grytekluter og strikker litt sånnt småtteri. Det er godt å lage noe som blir ferdig fort av og til. Nå skal jeg lage meg en tekopp og kose meg resten av dagen med strikketøyet.

Ha en fin helg alle sammen.

torsdag 22. mai 2008

Tre små nøster

19. mai så disse tre små pusene dagens lys. Jeg håpet hun, Margit, ikke skulle få mange denne gangen. Og det slo til.Og best av alt så tror jeg alle tre alt har fått nye hjem.




Det er godt og trygt å være tre når mamma må ha seg en pause.


tirsdag 20. mai 2008

Strikketilbehørsvesker

Når en har en kranglete skulder/arm må en legge vekk strikketøyet litt. Og finne frem symaskina istede. I dag har jeg koset meg med å sy noen flere strikketilbehørsvesker.
Jeg har med meg strikketøyet overalt og er generelt mye på farten. Og jeg ble veldig lei av å ha alt dille jeg trenger å ha med, flytende rundt i veska. Nå har jeg alt jeg trenger på en plass og jeg slipper masse leting


Solgt
Solgt
Den blå er solgt
Den orange er solgt




Sånn ser veska ut når den er i bruk. God plass til alt jeg trenger. Og sikkert noe jeg ikke trenger.

Vesken er 23 cm høy, 26 cm øverst og 15 cm nederst.



Disse veskene er tilsalgs for 250 kr inkl porto.
Send meg en mail ! tebasile33@hotmail.com
.

fredag 16. mai 2008

Nye strikkebøker.

I dag kom endelig pakken fra Capris. To flotte strikkebøker. Socks, socks, socks var ikke helt som jeg hadde tenkt, men det er en fin bok. Den andre er bare helt herlig. Masse flott som jeg vil strikke. Og veldig god forklaring på det å strikke to sokker samtidig. Det er det som er så flott med engelske bøker. De forklarer på en måte som er enkel å forstå.
Så nå er det valgets kval om hva jeg skal strikke først.
He-he, luksus problem.









Jeg deltar på en gjenbrukskonkurranse på Hobbyboden, der vi skal sy handlenett i stoff. Det er jo helt ut med plastposer nå for tiden.

Dette nettet har jeg sydd av mine gamle soveromsgardiner. Det er plass til masse i det og lett å brette sammen så det tar liten plass. Og det kan jo være greit for en skal jo gjerne ha med flere enn ett på handletur.




Så har jeg sydd ett lite nett i samme mønster. Det er sydd av mormors armforkle. Og jeg synes det stoffet er helt nydelig. Jeg har dette som favoritt for det er stort nok til å romme noen stor handlenett pluss litt annet man trenger på handletur.





Nå skal jeg gå å se over bunaden før den store dagen i morgen. Jaja, jeg er litt treg men skjorta er alt strøket. Og det er jo det som tar tid. Nemlig. Og gubbens skjorte er glatt og fin. Jeg har bakt spiral-loff og munker i dag. Laget pålegg til smørbrødene og er riktig så fint i rute.
*så fornøyd med meg selv*

Ha en fin kveld.

torsdag 15. mai 2008

15.mai 08

Nå har jeg endelig blitt ferdig med dette sjalet.Jeg har strikket og strikket på det siden jul, minst. Og det er gørr kjedelig å strikke. Det er strikket i Susanna og jeg har alt strikket ett likt til dette før. Men det har jeg slitt ut. Så da var det bare å sette igang igjen. Det er nydelig å pakke seg inn i når kveldene er kalde.











Jeg har heklet kant rundt for da synes jeg det blir litt finere.




Ellers har strikketøyet ikke blitt rørt mye i pinsa. Vi hadde en stor skogbrann i grenda mi. Det brant fra lørdagsettermiddag til mandag kveld, for så å bluss opp igjen på tirsdagsettermiddag. Det gikk bra til slutt, ingen menneskeliv, inger hytter og ingen hus brant ned. Men ca 3000 mål skog brant. En stund var det fare for bebyggelsen og det var fryktelig skummelt. Jeg meldte meg som suppekoker og matpakkelager. Det er mye bedre å være der det skjer enn å gå hjemme å bekymre seg.

Jeg er kommet litt lengre på det rosa sjalet og det blå greiene er pulsvanter strikket to på en gang på to rundpinner.





Jeg ønsker dere alle en strålende 17. mai.

tirsdag 6. mai 2008

6. mai 2008

I dag fikk jeg pakke i posten. Flere nye strikkepinner i bambus. Jeg må si at jeg blir mer og mer glad i å strikke på det. Det er sett pinner i 2,75, to rundpinner 80 cm i 2,75, en rundpinne 100 cm nr 4 og en rundpinne 100 cm nr 5. Jeg synes 2,75 er en prefekt størrelse for mange ganger er 2,5 litt lite og 3 litt mye. Selv om matallpinnene min også stadig er i bruk liker jeg bambus særlig godt til litt glatt garn.
Jeg har selvfølgelig bestillt pinnene mine her http://tuff.weblogg.no/. Liker greit hver gang.







Ellers så har jeg begynnt på ett nytt sjal. Dette skal bli sommersjalet mitt. jeg strikker det i Lucca Fino. Det er ett nydelig garn og jeg synes fargen er helt herlig.
Og en av de nye pinnene er alt i bruk. Jeg har kjøpt de 100 cm og tror det blir greit til sjal.





I morgen skal jeg begynne på vinterveden. Jeg har noen stokker liggende som skal kappes og kløyves. Så da er det bare å håpe at motorsaga starter. Alt slikt som skal startes med snor har jeg et litt anstrengt forhold til. Noen dager kan jeg nesten bli gal av motorsaga. Den er bare så umulig å starte noen ganger. Men bare den starter er vi gode venner. Og søren, musene har jo spist opp den ene innmaten i øreklokka på hjelmen min. Jaja, spist er spist, jeg får bare kjøpe nye.

Ha en flott uke alle sammen.